Canlı
TV8'de şu an

Bu yarışmacının performansını beğendiniz mi?
Erdoğan'ın Danışmanı Akdoğan'dan Önemli Açıklamalar

Akdoğan, Aygün'ün kaçırılmasından yola çıkarak önemli açıklamalarda bulundu.

15.08.2012 09:51

Başbakan Erdoğan'ın siyasî başdanışmanı AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, terör örgütünün, Hüseyin Aygün'ü kaçırdıktan sonra devlet edasıyla mesajlar verdiğini vurguladı.Akdoğan, örgütün kullandığı 'gözaltına alındı', 'sorgulanıyor', 'işlemler bitince bırakılacak' gibi ifadelere dikkat çekti.Yalçın Akdoğan, "KCK'nın paralel devlet arayışında olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır." dedi.Akdoğan, KCK operasyonlarının ne kadar haklı ve gerekli olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirterek, "Biz işte bu gerekçelerle operasyonların yerinde olduğunu söylemiştik." ifadelerini kullandı.Akdoğan, operasyonları eleştiren çevrelerin yaşananlardan ders çıkarması gerektiğinin altını çizdi.Özellikle CHP'nin bu operasyonlar karşısındaki duruşunu gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.Yalçın Akdoğan, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını 'bölgedeki nüfuz mücadelesinin tezahürü' olarak gördüğünü açıkladı.Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkan olmasıyla birlikte CHP'nin Tunceli'de oylarını artırdığını hatırlatan Akdoğan, "Bu da BDP'yi çok rahatsız ediyor. Zaten çok fazla etkili olamadığı iller var. Urfa gibi, Bingöl gibi AK Parti'nin uzak ara önde olduğu illerde zaten sıkıntı yaşıyor. Kılıçdaroğlu'ndan sonra Tunceli'de de ciddi sıkıntı yaşamaya başladı. Muhtemelen gözdağı verme, korkutma, hesap sorma veya 'ayağını denk al' gibi bir uyarı da olabilir. 'Buralar bizden sorulur, CHP bizim arka bahçemizde at koşturuyor' gibi bir mesaj olabilir. Terör örgütü bu defa baltayı taşa vurdu. Dünya kamuoyu nezdinde zor duruma düştüler." diye konuştu.

Yorumlar | 0
üye profil